Facultatea de Istorie și Geografie din cadrul Universității Ștefan cel Mare din Suceava implementează proiectul Școala de vară RISEGO finanțat în cadrul Proiectului privind Învățământul Secundar (ROSE) conform acordului de nr. AG317/SGU/PV/III. Valoarea finanțării nerambursabile este in suma de 1.013.158,44 lei. Proiectul se adresează elevilor ce provin din liceele de stat eligibile pentru obținerea de granturi în cadrul Schemei de granturi pentru licee, învățând de preferință în clasele a X-a, a XI-a și a XII-a.
Procesul de înscriere a elevilor care urmează să participe la Școala de vară RISEGO se va desfășura în perioada 18.04-31.05.2024, rezultatele selecției fiind comunicate până pe data de 15.06.2024.
Grupul țintă este format de preferință din elevii din clasele terminale ale liceelor din lista liceelor eligibile: https://bit.ly/3vNV4oe
(Deoarece in ultima perioada s-au produs schimbari in lista liceelor eligibile rugam elevii care doresc sa aplice ca inainte de a se inscrie sa transmita un email catre dsusp@atlas.usv.ro cu numele liceului de la care provin pentru a confirma eligibilitatea liceului.)
Au prioritate elevii aflați în situație de risc, respectiv cei care:
- provin din familii cu venituri mici;
- sunt istoric discriminați pe baza etniei (inclusiv romi);
- trăiesc în zone rurale sau alte zone în care nu există școli în proximitate;
- au unul sau ambii părinți care lucrează în străinătate;
- au cerințe educaționale speciale.
*Aceste criterii nu exclud prezența altor elevi interesați.
Școala de vară se va desfășura în Campusul Universității Ștefan cel Mare din Suceava în două serii în paralel (fiecare serie are o durată de două săptămâni) în perioada 15.07-28.07.2024.
În cadrul școlii de vară se vor regăsi trei tipuri principale de activități: activități de consiliere și orientare în carieră, activități de promovare a înțelegerii rolului și conținutului specializărilor Relații Internaționale și Studii Europene, Istorie și Geografie și activități de conectare cu viața în campusul USV și municipiul Suceava. Alegerea acestor activități se bazează pe cunoașterea academică și experiențele specialiștilor din cadrul centrului de Consiliere și Orientare în Carieră, pe experiențele cadrelor didactice ale Facultății de Istorie și Geografie în diferite proiecte internaționale și mobilități Erasmus/Erasmus+.
Detalii suplimentare se pot obține scriind la: dsusp@atlas.usv.ro.
Link-ul de completare al formularului este:
https://forms.gle/S6mzghpMdhoHHfyu8
Atașate se regăsesc documentele necesare aplicării: