Proiectul RENT, prezentat la workshop-ul „Internaționalizarea universităților din România. Exemple de bună practică” din Oradea
Pe 15 noiembrie a.c. lect. univ. dr. Marin Gherman a prezentat proiectul Erasmus+ RENT în cadrul workshop-ulu „Internaționalizarea universităților din România. Exemple de bună practică”, organizat la Universitatea din Oradea.
Prof. univ. dr. Sorin Șipos a prezentat Universitatea din Oradea ca un binemeritat exemplu de bune practici și a punctat elementele esențiale de luat în considerare în analiza subiectului internaționalizării, invitându-i-i pe cei prezenți să prezinte cele mai noi realizări, proiecte și instrumente care asigură reușita în aceste interacțiuni.
Moderatoarea evenimentului, conf. univ. dr. Florentina Chirodea i-a invitat pe cei prezenți să se focuseze pe soluții și să dea exemple de bune practici din cadrul universităților pe care le reprezintă. Invitați: prof. univ. dr. Cristian Bente, lector univ. dr. Marin Gherman si lector univ. dr. Claudia Iov.
În cadrul workshop-ului au fost prezentate principalele activități realizate din cadrul proiectului RENT. A fost menționat faptul că tocmai s-a încheiat cercetarea nevoilor de formare ale însoțitorilor (formatorilor) tinerilor adulți aflați în exil. În baza acestei analize, în perioada următoare, a fost elaborat cadrul de competențe. Urmează publicarea curriculumului de formare, care va fi dezvoltată pe o platformă de învățare online cu scopul de a crea parcursuri educaționale unice, adaptate nevoilor fiecărui formator din cele două țări.
Proiectul Erasmus+ RENT este un proiect de parteneriat, realizat de Erasmus Expertise (Franța) în colaborare cu Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (România) în perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2025. În cadrul proiectului „Învățare online și resurse digitale pentru formatorii tinerilor adulți aflați în exil” (RENT) va fi creat un spațiu digital pentru a sprijini profesioniștii și voluntarii în misiunea lor de formatori și tutori care sprijină migranții și refugiații, prin formare și resurse digitale cu acces liber. Platforma digitală va constitui un suport educațional pentru a sprijini construirea de parcursuri incluzive de calitate pentru tinerii aflați în exil.