Invitație Conferință – Noi provocări în Ştiinţele socioumane la începutul mileniului III
INVITAȚIE CONFERINȚĂ
Noi provocări în Ştiinţele socioumane la începutul mileniului III
ediția a VII-a – 31 mai 2024
Consecventă efortului său continuu de stimulare în rândul tinerilor a interesului pentru cercetarea ştiinţifică, precum şi demersurilor întreprinse pe linia promovării şi creşterii vizibilităţii, în consonanţă cu tradiţia altor instituţii de învăţământ superior, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu organizează Conferinţa ştiinţifică studenţească internaţională cu tema Noi provocări în Ştiinţele socioumane la începutul mileniului III, ediția a VII-a, care se va desfăşura în data de 31 mai 2024.
Ediția a VII-a a conferinței se va desfășura online, pe platforma Google Meet.
Evenimentul se adresează studenţilor, masteranzilor și doctoranzilor din domeniile:
- Relaţii Internaţionale
- Ştiinţe Politice
- Studii de Securitate
- Jurnalism
- Relaţii Publice
- Sociologie
- Resurse Umane
- Asistenţă Socială
- Istorie
- Științele Educației şi Psihologie
Această manifestare ştiinţifică vizează realizarea unui schimb util de idei şi transfer de cunoaştere, prin promovarea rezultatelor activităţilor de cercetare în care studenţii au fost angrenaţi, în speranţa stimulării, astfel, a orientării acestora spre cercetarea ştiinţifică de nivel academic.
Înscrierea se va face până în data de 20 mai 2024, prin intermediul unui formular Google, disponibil la adresele:
-
https://forms.gle/s1X1GABnvUQhuLvQA (pentru prezentările în limba română),
-
https://forms.gle/5wqRqu5Y1T3tn2uZ9 (pentru prezentările în limba engleză sau germană).
Detalii și informații suplimentare puteți obține trimițând un email la adresa:
maria.span@ulbsibiu.ro (Subiect EMAIL: Conferinta Studenteasca 2024).
Vă rugăm să diseminaţi această invitaţie în rândul persoanelor care considerați că ar fi interesate.
Read MoreÎn atenţia candidaţilor la bursele de mobilitate ERASMUS+
Testarea cunoştinţelor de limbă (Engleză și Franceză):
(mai mult…)Read MoreExmatriculari pentru neplata taxei de scolarizare
LISTA CU STUDENȚII PROPUȘI SPRE EXMATRICULARE PENTRU NEPLATA ULTIMEI TRANSE DIN TAXA DE SCOLARIZARE- ID student = 464848, specializarea Asistenta sociala, anul 1
- ID student = 461921, specializarea Geografie ID, anul 1
Saptamana RISE
- In saptamana 22-26 aprilie studentii anului II, specializarea Relatii Internationale si Studii Europene din cadrul Facultatii de Istorie si Geografie, organizeaza Saptamana RISE dedicata tuturor studentilor din cei trei ani ai specializarii mentionate.
- Pentru inscrierea la evenimentele saptamanii link-ul de acces este: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSczwKetzOl1Ejs8wbiQPAQNaItLpfOD_DRbtw2ktMkGMsfGJA/viewform?usp=sf_link.
- Termenul de inscriere este 19.04.2024.
In atentia sefilor de Grupa, programare examene
- Tabel programarea examenelor – descarca aici
Proiectul Erasmus+ RENT a fost lansat oficial la Bordeaux
La începutul lunii aprilie, a fost lansat oficial, în cadrul unei întruniri transnaționale, la Universitatea din Bordeaux (Franța), proiectul Erasmus+ RENT („Învățare online și resurse digitale pentru formatorii tinerilor adulți aflați în exil”), inițiat și realizat de Erasmus Expertise (Franța) și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), cofinanțat de Uniunea Europeană.
Demarat în ianuarie 2024, proiectul se va derula până la sfârșitul anului 2025 și are ca scop dezvoltarea competențelor formatorilor tinerilor aflați în exil. În acest sens, proiectul RENT prevede în special crearea unui spațiu digital în trei limbi (engleză, franceză și română), care să vină în sprijinul profesioniștilor și voluntarilor în misiunea lor de formatori și tutori ai migranților și refugiaților, sub diverse aspecte (nu doar pedagogic, ci și social, administrativ, cultural etc.)
În cadrul întâlnirii recente de la Bordeaux, membrii echipei angajate în proiect, lector univ. dr. Marin Gherman (responsabil de proiect din partea USV) și lector univ. dr. Gina Puică (membru în proiect din partea USV), respectiv Jacqueline Bergeron (coordonatoarea proiectului RENT și a Erasmus Expertise), Dragoss Ouedraogo și Sonia Dubourg Lavroff (membri Erasmus Expertise) au discutat diverse aspecte organizatorice.
Reuniunea a fost urmată de o masă rotundă publică, „Provocări educative și socio-economice în Europa de Est pe timp de criză”, în cadrul căreia participanților li s-au alăturat studenți în antropologie ai Universității din Bordeaux și reprezentanți ai presei. Lector univ. dr. Marin Gherman a făcut o prezentare a situației din România (în special de la Suceava) din februarie 2022 până în prezent, insistând pe problemele specifice acestei zone a Europei în contextul războiului din Ucraina și pe soluțiile care ar putea fi propuse pentru rezolvarea lor.
În etapele viitoare ale proiectului Erasmus+ RENT, va fi realizată o cercetare cu privire la nevoile educaționale ale formatorilor, va fi creat un spațiu digital pentru formatorii tinerilor aflați în exil (6 module de formare și resursele asociate fiecărui modul) și vor fi publicate articole științifice și de presă privind problemele și posibilitățile de integrare ale tinerilor în societățile europene.
Următoarea întâlnire comună a celor două echipe a proiectului RENT va avea loc la Suceava, în toamna acestui an.